ben ik een rebound relatie

Wat is een rebound relatie?

Een ‘rebound’ relatie is een relatie die  je begint om een andere, belangrijke relatie te vergeten.Bij een rebound relatie is het ongeveer 2 weken dat de 2 mensen het hebben uit ge maakt  Een teken voor de rebound relatie is dat je heel snel weer een relatie aangaat waarbij je nog zit met de wonden van de vorige relatie. Je bent opzoek naar liefde alleen omdat je getroost wilt worden van alle pijn en verdriet.Je wilt je hart bij iemand uitstorten, en dat maakt dat jij heel snel verliefd word.

Hoe weet ik of ik in een rebound relatie zit?

Er zijn een paar punten die aanwijzen dat je in een rebound relatie zit.

  • Wij kijken als eerst naar de tijd die verstreken is sinds je vorige (belangrijke) relatie hebt uit gemaakt. Als er maar weinig tijd tussen de beide relaties zit, kan dat een teken zijn.Is er minder dan een maand voor elk jaar van je vorige relatie is verstreken, dan ben je zo te zien aan het ‘rebounden’. Als je een relatie van zeven tot acht jaren achter de rug hebt en het lukt niet meer, zou jij ongeveer zeven tot acht maanden moeten wachten voordat je weer aan een relatie begint. Dit is de tijd om eingelijk het verdriet te verwerken en te weten dat het geen einde van de wereld is.
  • Een rede is dus ook dat jij bezig bent, de min en pluspunten te overdenken over de vorige relatie. Houden dingen van je ex  je nog bezig, zit jij vaak nog te denken hoe het komt dat het verkeerd is afgelopen. Hoe had jij het kunnen voorkomen dat jullie uit elkaar zijn ge gaan.

 

Wat kan helpen als je in een rebound relatie zit?OP DE EERSTE PLAATS MOET JE EERLIJK ZIJN TEGENOVER JE ZELF.Vraag je zelf ook af als je er klaar voor bent om met een nieuwe relatie te beginnen. Doe jij dat om de andere te vergeten? Doe jij dat om de wond te genezen in je hart? Als dat zo is wil ik jou wel aanraden je vriend bijvoorbaat te zeggen dat hij geen hoge verwachtingen moet hebben. Kijk dan eerst al het lukt tussen jullie beiden.Verwerk dus alle pijn en verdriet van de vorige relatie voordat jij begin aan een andere relatie.

rebound

Wat te doen als jij de ‘rebound partner’ bent?

Als jij, je in de  situatie bevind van een rebound partner  dan is het goed om de bovengenoemde punten ter harte te nemen. Het is van groot belang om hiervan op de hoogte te zijn. Geef je partner de ruimte om zijn of haar vorige relatie te verwerken.Probeer geen overhaastige dingen te doen,omdat het kan gebeuren dat jij, dan verdrietig word en met een gebroken hart zit. Ondersteun de andere waarnodig. laat de persoon zien dat hij of zij van waarde is voor jou. Geef de ander het gevoel van vertrouwen en genegeheid.Laat weten dat jij  echt het beste wil maken van de relatie.Gaan jullie beiden samen voor het beste en doe elkaar geen pijn.

 

One Response

  1. Freek 19 januari 2017

Leave a Reply